Luonto parhaimmillaan

Oulujärven retkeilyalueen saaret taukopaikkoineen ja Rokuan kansallispuisto sekä laajat soidensuojelualueet antavat luonnonystävälle rajattomat retkeilymahdollisuudet.

Vaalan alueella on ainutlaatuisia retkeilykohteita. Mannerjään sulamisvesien muodostamat harjualueet Rokualla, Oulujokivarressa, Säräisniemellä ja Manamansalossa, kuuluvat Rokua Geopark -alueeseen. Alue on ensimmäinen Unescon Geoparks -verkostoon kuuluva kohde Suomessa.

Oulujärven retkeilyalue on maamme ainoa sisävesillä sijaitseva valtion retkeilyalue. Retkeilyalueeseen kuuluvissa Niskanselän saarissa on rantautumislaitureiden ja opastettujen reittien lisäksi nuotiopaikat sekä laavuja ja autiotupia yöpymistä varten.

Alueella on erinomaiset mahdollisuudet liikkua luonnossa ja nauttia luonnon antimista. Oulujärvi on erityisen suosittu vetouistelijoiden keskuudessa ja Kutujoen ja Tervajoen vesistö sopivat taimenen ja kirjolohen perho- ja virvelikalastukseen. Hyvät marjastus- ja sienestysmaat löytyvät leirintäalueen läheisyydestä. Herkkutatin voit löytää jopa leirintäalueen maastosta.

Yhteystiedot

Oulujärven lomakylä

Vuolijoentie 891
91760 Säräisniemi
Sijaintimme kartalla

040 501 1439

esa.hannukainen@kajaani.net

Voit ottaa yhteyttä myös sähköisellä lomakkeellamme!

Yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.